Navnet Rommedahl.

  Navnet Rommedahl er engang sporet tilbage i tiden, af en onkel til min moder. Det var tilbage i 1948, hvor folk stadigt følte stolthed og havde en id om pli. Hvorfor dette nu skal nævnes skyldes at de, der dengang lavede et stamtræ, gik i stå, da de opdagede at familien Rommedahl nedstammede fra en sørøver kaptajn. Det var langt under deres morale grænse. Til dato er der mig bekendt ingen der har forsøgt at søge længere tilbage grundet de udgifter der er knyttet til en sådan undersøgelse (de betalte dengang omkring 10.000,- for at kunne komme så langt tilbage).

  Denne sørøver kaptajn var en slag fribytter. Når kongen var eller skulle i krig, blev der kaldt efter disse søfolk, som så hjalp med deres flåde af skibe. Vores forfader gjorde et så godt indtryk p kongen, at denne gav min forfader en ø som tak. Dette er tilbage til år 900 - 1100, så den er desværre ekspropieret igen et par gange igen sikkert. Men vi har med stolthed modtaget denne ø i sin tid og kan være stolte over, at ikke mange familier har nydt den gestus fra kongefamilien J.

  Måske vil der her være et stamtræ både op imod sørøveren men også på min fars side, for der er en lens greve et sted J. Men lige nu har jeg ikke så mange informationer klar.

  Det er nu ikke fordi man ikke prøver men der er ikke ret mange der sprudler af energi eller lyst til at komme med information der kunne gre dette lettere. Så jeg har besluttet mig til, at jeg i næstkommende ferie vil bruge tid på kirkebøger og lignende for at se om det hjælper med infoen til vores lille mini stamtræ. Men igen hvis nogen derude ligger inde med guldkorn eller mere, så bare sig til.Spredning af Rommedahl.

  De fleste kender jo nok Dennis Rommedahl. En hurtigt løbende fodboldspiller (der vist ikke kan meget andet end løbe). Men er vi i familie ? Er vi slægtninge ? Til det første, måske ja, til det sidste, nej. Og hvorfor er der nu denne spredning på et ellers så sjældent navn.

    1) Fordi alle idag kan købe sig til ethvert navn.
    2) Nogle rejste til USA og syd amerika's ø hav.
       Den vej rundt er navnet spredt vidt omkring.

  Men hvordan kan det så være at noget familie ikke er slægtning og andre dele er ? Langt ude i familien var der en fætter's bror's søn's et eller andet, der ikke kunne få børn. Så de adopterede 2 små børn. Disse er en del af en stor familie, men bliver i sagens natur aldrig slægtninge.

  I øvrigt har amerikanere den forhutlede idioti, at ville ændre folks navne, det har været med til (af mig kendt) 18 variationer af navnet Rommedahl. Om der er flere aner jeg ikke, men ud fra deres mani derovre, så tvivler jeg ikke. Men de forskellige varianter leder alle tilbage på Rommedahl og ikke omvendt J.Vores lille "tribute" til navnet.

  Min storebror Kim Johnny og jeg (Klavs) er børn af Tove, som havde 6 søskene, der er idag kun Eva tilbage. Eva er mor til Søs, Michael, Annette, Søren og Lars. Derudover findes der Lise, Bjarne og Lotte som er børn af Alice (min afdøde moster). Min morbror Johnny havde en søn Walter, som igen har Yvonne og Allan, de hedder dog ikke Rommedahl, men Friede (igen en af grundene til at navnet hopper frem og tilbage og opstår eller genopstår de mest utrolige steder. Resten af de 6 og deres børn og eventuelle børnebørn, oldebørn, har jeg ingen kendskab til endnu. Om min bror's børn ( Phillip, Henriette og Pernille får lov af deres mor, til at bære navnet videre er mig ukendt endnu, men jeg tror (håber), at de vil vælge at beholde Rommedahl fremfor deres mor's navn. Den 3. august 2007, blev jeg selv gift. Det er med en kvinde fra Thailand ved navn Wandee. og den 26. juli 2008 fik vi en lille søn, der kom til at hedde Kewin.

  Af andre Rommedahl´er, dog ikke i familie kan jeg nævne; Pia, Helen, Michelle, Benny og selvfølgelig Dennis.

  På et tidspunkt var der en del med efternavnet i Hvidovre og et par i Holbæk. Om vi ligefrem samledes ubevidst ved jeg ikke J, men jeg synes det er sjovt at så sjældent et navn, findes på 8 forskellige adresser i så lille en forstads kommune.Stamtræ.

  Som i nok kan se er det jo ikke alverdens oplysninger jeg har, samtidigt kalder de forskellige deres børn ved øgenavne i stedet for at respektere deres dåbsnavn, det giver mig lidt problemer med at huske hvad de rigtigt hedder. For helt ærligt, hvem gemmer sig bag Lillepigen, rumble og så videre. Men den del skal nok komme på plads med tiden.Update 2010-03-18